Fra Samsø Kommune: Stor tak til busselskaber

Der skal fra Samsø Kommune lyde en stor tak til Turistbusser DK Samsø, MA Taxi, DK Bus og Samsø Redningskorps for deres hjælp med hurtigt at få den kollektive trafik på øen op at køre igen.

Samsø Kommune er er lille kommune, men opstår der udfordringer, er vi gode til at ”rykke sammen i bussen” og hjælpe hinanden. Det var tydeligt onsdag den 13. september, da Samsø Bus pludselig stod uden nogen form for kollektiv trafik. Her sprang alle fire leverandører til med det samme, og i løbet af meget kort tid var der et nødberedskab sat op, og efter få timer kørte både skolekørslen, genoptrænings- og lægekørslen igen.

På en lille ø som Samsø er det afgørende, at der er lokalt kendskab og ikke mindst en vilje til at samarbejde på tværs. Alle aktører har lokalt kendskab, og det har vist sig i denne situation at være afgørende for at få sådan et set-up så hurtigt på benene igen.
Alle har de været behjælpelige med at finde løsninger, så man fra Samsø Bus hurtigst muligt kunne komme tilbage på sporet og kunne betjene øens borgere bedst muligt.

Vi kan på Samsø være glade for, at vi har så engageret og behjælpelige aktører, som både er tilknyttet og som er bosat på øen. Uden disse kunne dette ikke have lade sig gøre.

Aktørerne har tydeligt vist, at hvor der er en vilje der er en vej.